Daily Current Affairs

03 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 03 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 03 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

03 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been elected as the Director General of ‘Artillery’?

Answer – Tarun Kumar
Lt Gen Tarun Kumar has been elected as the Director General of ‘Artillery’ with effect from 1st August 2021, before that the Director General of Artillery was ‘Ravi Prasad’

Q2-Indian Bank has tied up with which IIT institute?

Answer – IIT Bombay
Indian Bank has tied up with IIT Bombay to provide special loan facility for startups and small businesses

Q3-Which IIT institute has started 7 new academic programs?

Answer – IIT Roorkee
IIT Roorkee has launched 7 new academic programs in select areas of Engineering, Architecture, Economics and Management with specialization in Data Science and AI

Q4-Who has been nominated for the 2021 Lokmanya Tilak Award?

Answer – Cyrus Poonawalla
Cyrus Poonawalla has been selected for the prestigious Lokmanya Tilak National Award for 2021 Cyrus Poonawalla is the founder-president of ‘Serum Institute of India’ based in Pune

Q5-Who has won the gold medal in the race of 100 meters in 9.80 seconds?

Answer – Lamont Marcel Jacobs
Italy’s Lamont Marcel Jacobs became the world’s fastest runner by winning the gold medal in the men’s 100m race in 9.80 seconds

Q6-Who has been chosen as the ‘Controller General of Accounts’?

Answer – Deepak Das
Deepak Das has been elected as the ‘Controller General of Accounts’ on 1 August 2021 Deepak Das has become the 25th officer to hold the post of Controller General of Accounts, CGA

Q7- Which state saw the first case of ‘Zika virus’ after Pune?

Answer – Maharashtra
Maharashtra has witnessed the first case of Zika virus after a patient in Pune district was infected with the disease, which is transmitted by the bite of the Aedes aegypti mosquito.

Q8-Who laid the foundation stone of Vindhyachal Corridor project in Uttar Pradesh?

Answer – Amit Shah
Union Home Minister Amit Shah launched several development projects in the state of Uttar Pradesh Amit Shah laid the foundation stone of Vindhyachal Corridor project and inaugurated the ropeway in Mirzapur

Q9-Which Indian has won bronze medal in Tokyo Olympics?

Answer – P.V.Sindhu
Indian shuttler PV Sindhu won bronze medal in Tokyo Olympics by defeating He Bing Xiao of China in women’s singles

Q10-Indian Space Agency ISRO will collaborate with which country’s space agencies?

Answer – Europe and Israel
Indian space agency ISRO to collaborate with space agencies of Europe and Israel to enhance cooperation and work together

Q11- On which day ‘World Breastfeeding Week’ is observed?

Answer – from 1st to 7th August
World Breastfeeding Week is observed every year from 1st to 7th August with the aim of highlighting the benefits of breastfeeding for the health and well-being of children

Leave a Reply

Your email address will not be published.