Daily Current Affairs

02 November 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 02 November 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 02 November 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

02 November 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has won the gold medal in the World Kickboxing Championships?

Answer – Taijul Islam
On 22 October 2021, Taijul Islam of Srinagar has won the gold medal in the Under-14 category of the World Kickboxing Championship held in Cairo, Egypt

Q2-Who has inaugurated a new lighthouse in Alappuzha, Kerala?

Answer – Sarbananda Sonowal
Union Minister for Ports, Shipping and Waterways and Ayush Sarbananda Sonowal has inaugurated a new lighthouse at Valiyazhikkal in Alappuzha district of Kerala on 30 October 2021

Q3-Who has been elected as the new Chief Secretary of Mizoram?

Answer – Renu Sharma
On 28 October 2021, IAS officer Renu Sharma has been selected by the Central Government as the new Chief Secretary of Mizoram, succeeding Lalnunmawia Chuang

Q4-In which country the world’s largest hydrogen fuel cell power plant was built?

Answer – South Korea
In October 2021, South Korea completed construction of the world’s largest hydrogen fuel cell power plant with a capacity of 78 MW that will power approximately 250,000 homes per year

Q5-From when will ‘Ganga Utsav 2021’ be celebrated?

Answer – 01 to 03 November 2021
Ganga Utsav 2021 will be celebrated in 150 districts of India from 01 to 03 November 2021, with an aim to ensure public participation and promote stakeholder engagement under the aegis of Ganga Knowledge Center

Q6-The ‘Go-Green’ scheme has been launched by the Chief Minister of which state?

Answer – Gujarat
On 25 October 2021 the Chief Minister of Gujarat State Bhupendra Patel has launched the scheme to provide Electric 2 wheelers at concessional rates

Q7- When is ‘National Unity Day’ celebrated?

Answer – 31 October 2021
Every year 31 October is celebrated as ‘National Unity Day’ This day is celebrated to remember the birth anniversary of Sardar Vallabhbhai Patel, the first Deputy Prime Minister of India and Home Minister

Q8-Who has been re-elected as the Director General of WHO?

Answer – Tedros Adhanom Ghebreyesus
On 29 October 2021, the World Health Organization ‘WHO’ has re-elected Tedros Adhanom Ghebreyesus as the Director-General for five years for his second term

Q9-Who has addressed the G20 Joint Finance and Health Ministers’ Meeting?

Answer – Dr. Mansukh Mandaviya
Union Minister of Health and Family Welfare, Dr. Mansukh Mandaviya addressed the G20 Joint Finance and Health Ministers’ Meeting through a video conferencing on 29 October 2021.

Q10-Who has been elected as the President of ‘WAIPA’?

Answer – Invest India
Invest India has been unanimously elected as the President of the World Association of Investment Promotion Agencies ‘WAIPA’ for the period 2021 to 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.