Daily Current Affairs

02 January 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 02 January 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 02 January 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

02 January 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been honored with the World CEO Winner of the Year 2021 Award?

Answer – Kishore Kumar Yedam
Recently Kishore Kumar Yedam has been crowned as the World CEO Winner of the year 2021 Kishore Kumar is the CEO and MD of FSS

Q2-Recently who has resigned as the President of Tamil Nadu Cricket Association?

Answer – Roopa Gurunath
Recently Rupa Gurunath has resigned from the post of President of Tamil Nadu Cricket Association ‘TNCA’ on 31st December 2021

Q3-2 Who has become the first Indian to qualify for Winter Olympic events?

Answer – Arif Khan
Arif Khan has become the first Indian athlete to qualify for two different events of the 2022 Winter Olympics

Q4-Centre has allocated how many crore rupees for Madhya Pradesh under Jal Jeevan Mission?

Answer – 15,381.72 crore
Under the Jal Jeevan Mission, the State Level Plan Approval Committee ‘SLSSC’ has approved drinking water supply schemes worth Rs 15,381.72 crore for the state of Madhya Pradesh

Q5-RBI has extended the KYC deadline for bank accounts for how long?

Answer – 31 March 2022
The deadline for KYC in bank accounts has been extended by the Reserve Bank of India ‘RBI’ from December 31, 2021 to March 31, 2022

Q6- Which country’s cricketer Quinton de Kock has announced his retirement from Test cricket?

Answer – South Africa
Recently, South Africa’s wicketkeeper Quinton de Kock has announced his retirement from Test cricket, he has scored 3300 runs in 54 matches at an average of 38.82 with a high score of 141.

Q7-Recently which carrom player has won his third Federation Cup?

Answer – Rashmi Kumari
Recently, two-time world champion Rashmi Kumari has won her third Federation Cup in Varanasi, before that she won the cup in the year 2010 and 2012

Q8-Which country has signed a $2 billion deal for the purchase of American helicopter ‘Tankers’?

Answer – Israel
Israel has recently signed a $2 billion deal with the US for the purchase of 12 Lockheed Martin Corp CH-53K helicopters and two Boeing Company KC-46 refueling aircraft

Q9-Recently Sahitya Akademi has announced awards in how many languages?

Answer – 20 languages ​​
Recently on 30 December 2021, Sahitya Akademi has announced its awards for literary works of 2021 in 20 languages ​​including novels in Assamese and English

Q10-Who has become the first Asian team to win a Test match in Centurion?

Answer – Indian team
India became the first Asian team to win a Test match at Centurion after beating Africa by 113 runs

Leave a Reply

Your email address will not be published.