Daily Current Affairs

02 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 02 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 02 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

02 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has reduced electricity rates?

Answer – Haryana
Haryana State Government has decided to cut the electricity rates by 37 paise per unit for the consumers in the state

Q2- On which day ‘Muslim Women’s Rights Day’ is celebrated?

Answer – 1 August 2021
August 1, 2021 is celebrated as ‘Muslim Women’s Rights Day’ to commemorate the enactment of a law against triple talaq in the whole country

Q3- On which day Prime Minister Narendra Modi has launched e-RUPI?

Answer – 2 August 2021
Prime Minister Narendra Modi has launched e-RUPI, an individual and purpose-specific digital payment solution on 2nd August 2021

Q4-Who has been elected as the Vice Chief of the Indian Navy?

Answer – SN Ghormade
Navigation and Direction Specialist Vice Admiral SN Ghormade has been elected as the new Vice Chief of the Indian Navy

Q5- Who has become the first hockey player to score a hat-trick in Tokyo Olympics?

Answer – Vandana Kataria
Indian hockey player Vandana Kataria has become the first hockey player from India to score a hat-trick in Tokyo Olympics and on 31 July 2021, India defeated South Africa 4-3 in the Women’s Hockey Pool A match

Q6-Which country’s fast bowler Isuru Udana has announced his retirement from international cricket?

Answer – Sri Lanka
Sri Lanka’s fast bowler ‘Isuru Udana’ has decided to retire from international cricket In his 12-year international career, Isuru Udana has played 21 ODIs and 35 T20 matches for Sri Lanka

Q7-Which state government has constituted a ‘Special Task Force’ for cow protection?

Answer – Haryana
Gausevaks and Gau Rakshaks will now be part of a special cow protection task force at the state level and district level by the Haryana State Government

Q8-In which district of Uttarakhand state’s first ‘Orchid Conservation Center’ was inaugurated?

Answer – Chamoli
On 30 July 2021, the first ‘Orchid Conservation Center’ of the state of Uttarakhand was inaugurated in Chamoli district of the state

Q9-Convergence Energy Services Limited CESL has recently tied up with?

Answer – HPCL
Convergence Energy Services Limited CESL has recently tied up with Hindustan Petroleum Corporation Limited HPCL

Q10-Which state topped in terms of vaccination?

Answer – Gujarat
Gujarat state has topped in vaccination status per 10 lakh people

Leave a Reply

Your email address will not be published.