Daily Current Affairs

01 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 01 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 01 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

01 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently ICICI Bank has partnered with?

Answer – Amazon India
ICICI Bank partnered with Amazon India to offer overdraft ‘OD’ facility up to Rs.25 lakh to enrolled sellers and small businesses on Amazon’s online marketplace

Q2-Recently which country has test-fired a ‘hypersonic missile’?

Answer – North Korea
On 29 September 2021, North Korea has tested a ‘hypersonic missile’, this missile has been tested by North Korea by firing it from its east coast towards the sea

Q3-Who will be elected as the next Prime Minister of Japan?

Answer – Fumio Kishida
On 29 September 2021, former Foreign Minister of Japan Fumio Kishida has won the presidential election of the ruling Liberal Democratic Party, he will be elected the next Prime Minister of Japan

Q4-USA has won the Ryder Cup by defeating which country?

Answer – Europe
In September 2021, America won the Ryder Cup by defeating Europe 19-9, before which America won in the years 1979 and 1983 and then 2016

Q5-Who has overtaken Jeff Bezos to become the richest person in the world again?

Answer – Elon Musk
Carmaker Tesla CEO Elon Musk has overtaken Amazon’s Jeff Bezos to become the world’s richest person with a net worth of $213 billion, according to the Bloomberg Billionaires Index.

Q6-Who has been conferred with the Globoil Achievement Award 2021?

Answer – Dinesh Shahra
Dinesh Shahra has been honored with Globooil Achievement Award 2021 for his exemplary contribution to edible oil

Q7-Sikkim Global Film Festival will be held on which day?

Answer – 10 to 14 December 2021
The 2nd Sikkim Global Film Festival will be held from 10 to 14 December 2021 at the Eco-Heritage Film Village site in Yangang South Sikkim and Sogmo Lake

Q8-Which day is celebrated as 195th ‘Gunners Day’?

Answer – 28 September 2021
On 28 September 2021, all artillery units and formations of the Southern Command of the Indian Army celebrated the 195th ‘Gunner’s Day’

Q9- The book ‘The Battle of Rezang La’ written by whom was published?

Answer – Kulpreet Yadav
Recently the book ‘The Battle of Rezang La’ written by former naval officer and author Kulpreet Yadav has been published, this book tells the story of 120 Indian soldiers

Q10-Which day is celebrated as ‘World Heart Day’?

Answer – 29 September 2021
Every year 29 September is celebrated as ‘World Heart Day’. This day was first established in the year 1999 by the World Heart Federation ‘WHF’ in collaboration with the World Health Organization ‘WHO’

Leave a Reply

Your email address will not be published.