Daily Current Affairs

01 November 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 01 November 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 01 November 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

01 November 2021 Current Affairs In English

Q1-Which city has won the award for the city with the best public transport system?

Answer – Surat
Surat has been awarded the city with the best public transport system and Kochi has been awarded for the most sustainable transport system by the central government on 29 October 2021.

Q2-Which day will be celebrated as ‘Tamil Nadu Day’ in Tamil Nadu?

Answer – 18 July
It has been announced by the Chief Minister of Tamil Nadu on 30th October that 18th July will be celebrated every year as ‘Tamil Nadu Day’, this day was being celebrated by the previous government on 1st of November from the year 2019

Q3-Who has launched ‘Ghasiyari Kalyan Yojana’ in Dehradun?

Answer – Amit Shah
‘Ghasiyari Kalyan Yojana’ has been launched in Dehradun by Union Home Minister Amit Shah on 30 October 2021

Q4-Who has inaugurated the 30th edition of ‘Hunar Haat’ in Dehradun?

Answer – Mukhtar Abbas Naqvi and Pushkar Singh Dhami
The 30th edition of ‘Hunar Haat’ has been inaugurated in Dehradun on 29 October 2021 by Union Minister of Minority Affairs Mukhtar Abbas Naqvi and Chief Minister of Uttarakhand State Pushkar Singh Dhami

Q5- Recently ‘Puneet Rajkumar’ passed away, what was he famous for?

Answer – Kannada Actor
Kannada actor ‘Puneeth Rajkumar’ passed away recently in October 2021, Puneeth Rajkumar was the son of legendary actor Rajkumar. He played his first lead role in the year 2002 film, after that he became famous as ‘Appu’.

Q6-Which day is observed as ‘International Internet Day’?

Answer – 29 October 2021
Every year 29 October is celebrated as ‘International Internet Day’ This day is celebrated on 29 October 1969 to commemorate the anniversary of the first message sent between 2 computers

Q7-Which day is observed as ‘World Savings Day’?

Answer – 30 October 2021
Every year 31 October is celebrated as ‘World Savings Day’ all over the world but this day is celebrated on 30 October in India

Q8-Which state government has launched ‘Awas Bhu-Adhikar Yojana’?

Answer – Madhya Pradesh
The ‘Awas Bhu-Adhikar Yojana’ has been started by the Chief Minister of Madhya Pradesh, under this scheme, the land will be provided by the government to those poor people who do not have land to build their house

Q9-Who has been elected as the next High Commissioner of India to Brunei?

Answer – Alok Amitabh Dimri
Alok Amitabh Dimri has been elected as the next High Commissioner of India to Brunei Alok Amitabh Dimri currently serves as the Ambassador of India to the Kyrgyz Republic

Q10-Recently Gurmukh Singh Bali, the former Chief Minister of which state passed away?

Answer – Himachal Pradesh
Recently Gurmukh Singh Bali, the former Chief Minister of Himachal Pradesh passed away in October 2021, he was elected MLA from Nagrota Bagwan for four consecutive years in 1998, 2003, 2007 and 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.