Daily Current Affairs

01 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 01 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 01 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

01 August 2021 Current Affairs In English

Q1- Which country’s former bowler ‘Mike Hendricks’ has passed away recently?

Answer – England
Former England bowler ‘Mike Hendricks’ passed away in July 2021 Mike Hendricks also holds the record for most wickets in Test cricket

Q2-Which company has tied up with Central Board of Secondary Education CBSE?

Answer – Intel
Intel has tied up with Central Board of Secondary Education (CBSE) to launch ‘Ai For All’ initiative that aims to create a basic understanding of artificial intelligence for all youth of India

Q3-Bharat Bill Payment System has selected whom as its CEO?

Answer – Nupur Chaturvedi
Nupur Chaturvedi, former executive of PayU and Airtel Payments Bank, has been selected by Bharat Bill Payment Systems as its new CEO

Q4-Which state government has announced a package of more than Rs 5,650 crore?

Answer – Kerala
The state government of Kerala has announced a package of more than ‘5,650 crore’ to boost the economy of the state affected by Kovid-19

Q5-Who has bought 4.99% stake in Federal Bank Limited FBL?

Answer – IFC & IFC Asset Management
Two investment funds managed by IFC & IFC Asset Management have bought 4.99% stake in Federal Bank Ltd. FBL for Rs 916 crore

Q6-Recently RBI has canceled the license of which bank?

Answer – Madgam Co-Operative Bank
RBI has canceled the license of Madgam Co-operative Bank of Goa State Bank has stopped doing banking business with effect from 29th July 2021

Q7-Recently Visa has tied up with whom?

Answer – ultrahuman
Ultrahuman ties up with Visa to improve good health for its cardholders

Q8-How many crore families have joined Ayushman Bharat scheme so far?

Answer – 100 million families
Till now 10 crore families have been covered under Ayushman Bharat scheme across the country and 50 crore people are eligible for free treatment of Rs 5 lakh

Q9-Which day is celebrated as the martyrdom day of ‘Shaheed Udham Singh’?

Answer – 31 July 2021
Every year 31 July is celebrated as Martyrdom Day of ‘Shaheed Udham Singh’ Shaheed Udham Singh was martyred on 31 July 1940, since then this day is celebrated as his Martyrdom Day

Q10- On which day did the 12th round of talks between India and China take place?

Answer – 31 July 2021
The 12th Corps Commander level talks were held between India and China on 31 July 2021

Q11-Which day is observed as ‘World Ranger Day’?

Answer – 31 July 2021
Every year 31st July is celebrated as ‘World Ranger Day’ This day is celebrated to pay tribute to Rangers injured and killed in the line of duty

Leave a Reply

Your email address will not be published.