Daily Current Affairs

01-02 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 01-02 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 01-02 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

01-02 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently Spice Money has tied up with which country’s Fintech company Tarya Group?

Answer – Israel
Recently, leading rural fintech Spice Money has tied up with Israel’s fintech company Tarya Group on 31 August 2021 to launch a lend-tech platform targeted towards rural India

Q2-Recently who has won the ‘Red Dot Design Award 2021’?

Answer – INNOCEAN
Recently INNOCEAN WORLDWIDE has won 2 awards including Grand Prize and Main Prize in Germany’s famous design award ‘Red Dot Design Award 2021’

Q3-Which state government has collaborated with Delhi-based ‘edu-tech startup Kidzpreneur’?

Answer – Uttar Pradesh
The state government of Uttar Pradesh has collaborated with ‘Kidzpreneur’, an edu-tech startup based in Delhi with an aim to impart entrepreneurship skills to the state’s government school students

Q4-Who has sold its entire stake to Renew Power Services Pvt Ltd?

Answer – Larsen & Toubro ‘L&T’
On 31 August 2021, Larsen & Toubro ‘L&T’ has sold its entire stake to Renew Power Services Pvt Ltd in the 99 MW Hydroelectric Plant at Singoli-Bhatwari in the state of Uttarakhand

Q5-How much content has Google removed in July 2021?

Answer – 95,680
According to its monthly transparency report released by Google on 31 August 2021, Google has received 36,934 complaints from users and Google has removed 95,680 content based on those complaints

Q6-Which film has got four awards in ‘WSAFF’?

Answer – passersby
The film ‘Rahgir’ has won 4 awards at the Washington DC South Asian Film Festival ‘WSAFF’ and the film is from filmmaker ‘Gautam Ghosh’

Q7-With which country did the Indian Navy conduct its first exercise?

Answer – Algeria
The Indian Navy has participated in the Maritime Partnership Exercise with the Algerian Navy on 29 August 2021 and was part of INS Tabar’s goodwill visit to Africa and Europe

Q8-Which Indian cricketer announced his retirement from first-class and international cricket?

Answer – Stuart Binny
Stuart Binny has announced his retirement from first-class and international cricket Stuart Binny was an all-rounder player of the Indian cricket team

Q9-Which Indian para javelin thrower has won the second gold medal at the Tokyo Paralympics?

Answer – Sumit Antil
Indian para javelin thrower Sumit Antil has won his second gold medal in the men’s javelin F64 event with a world record throw of 68.55m at the Tokyo Paralympics

Q10-The central government has planned to sell the shares of which industries?

Answer – Reliance Industries ‘RIL’
The government plans to sell the shares of Reliance Industries ‘RIL’ through the specified undertaking of ‘SUUTI’, the government will sell about 8 lakh shares of RIL, which will help the government to raise about Rs 180 crore

Q11- On which day ‘International Day of African Origin’ is celebrated?

Answer – 31 August 2021
For the first time, 31 August 2021 is celebrated as ‘International Day of African Origin’

Leave a Reply

Your email address will not be published.